Cie Les Colporteurs


Sous la toile de Jheronimus

Waaghalzerij en dagdromen. Volgens artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis moet je die twee nóóit combineren. Maar Cie Les Colporteurs slaat die waarschuwing doodleuk in de wind. De enerverende circusvoorstelling ‘Sous la toile de Jheronimus’ is een bedwelmende ode aan de Bossche schilder. 

In vijf sterk beeldende fragmenten brengen een koorddanser, trapezeartiest, acrobaten en muzikanten het schilderij ‘Tuin der Lusten’ tot leven. Bovendien creëren ze nieuwe, wonderlijke Bosch-figuren die – met veel humor – onze hardleersheid bewijzen: we plukken nog altijd verboden appels. Helse kunsten in hemelse voorstelling! 

Deze voorstelling is geschikt voor leeftijden vanaf 10 jaar en gaat op 21 oktober tijdens de openingsdag van Festival Circolo 2016 in wereldpremière. De kaartverkoop hiervoor is gestart, koop je tickets op de website van Festival Circolo. Entreeprijzen: € 25,00 voor volwassenen en € 20,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Sous la toile de Jheronimus maakt deel uit van Circus Jeroen Bosch, een initiatief van Festival Circolo in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500.

Cie Les Colporteurs

Cie. Les Colporteurs

In 1996, tijdens de productie Amore Captus, richtten Agathe Olivier en Antoine Rigot het gezelschap Cie Les Colporteurs op. Met hun partners uit die periode realiseerden zij hun eigen droomtent: Le Chapiteau. Sindsdien brengen zij het nieuwe circus zowel in Frankrijk als in de rest van Europa succesvol op de planken. In 2008 ontvingen Agathe en Antoine de Circus Arts SACD Award en dat jaar werden ze ook gevraagd door Cirque du Soleil om een act te ontwikkelen voor het hoge koord, als onderdeel van de show Amaluna. De meest recente voorstelling van Cie Les Colporteurs, Le Bal des Intouchables, wordt bejubeld en inmiddels trekt Cie Les Colporteurs met twee eigen tenten langs internationale festivals.

Vooruitkijken

Bekijk alvast de preview of download hieronder de brochure.

Contactgegevens

Producent: Cie Les Colporteurs

Artistic Director: Antoine Rigot

Jeroen Bosch Arrangement tijdens Festival Circolo: Frida Rouppe van der Voort (frida@festivalcircolo.nl)

Mede mogelijk gemaakt door

Tourneelijst & tickets

Speelschema Cie Les Colporteurs tijdens Festival Circolo 2016

vrijdag 21 oktober 20:30u 
koop ticket

zaterdag 22 oktober 16:00u
koop ticket

zondag 23 oktober 17:00u 
koop ticket

dinsdag 25 oktober 20:00u
koop ticket

woensdag 26 oktober 20:30u 
koop ticket

vrijdag 28 oktober 20:30u
koop ticket

zaterdag 29 oktober 20:30u
koop ticket

zondag 30 oktober 16:30u
koop ticket