Festival Circolo


Festival Circolo 21 t/m 30 oktober 2016

Festival Circolo 2016

Festival Circolo is een (inter)nationaal circusavontuur op een Brabants Landgoed. Het meest veelzijdige, internationale circustheaterfestival in Nederland biedt een toonaangevend, exclusief en toegankelijk programma met (inter)nationale circusproducties die nog niet eerder in Nederland te zien waren. Circolo toont de state-of-art van een podiumdiscipline: het circustheater, een cross-over van circus, moderne dans, muziek, vormgeving en beeldende kunst. De focus van het festival ligt op voorstellingen die in de piste van de tent spelen en waar het publiek om heen zit. Circus zoals circus ontstaan is.

Circolo kent een ongeëvenaarde opzet, kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het festival dompelt bezoekers onder in een andere wereld: Circolo verrast en verbaast. Met de prestaties van de artiesten, een ontspannen, ontwapenende sfeer en een betoverend landgoed vol circustenten, culinaire capriolen en onverwachte ontmoetingen. Circolo betekent jezelf even helemaal losmaken van de dagelijkse werkelijkheid en een kunstrijk avontuur ondergaan.

Circolo is een betoverende en uitdagende ontmoetingsplek voor jong en oud, families, vrienden en professionals. Het festival verwelkomt zakelijke evenementen op niveau en draagt daarmee niet alleen bij aan een eigen gezonde exploitatie, maar ook aan een levendig en bruisend economisch klimaat in het Groene Woud en Noord-Brabant.

Circolo is hét festival voor een specifieke podiumkunstendiscipline. Het fungeert als showcase en (inter)nationaal platform voor theater- en festivalprogrammeurs en iedereen die zich met circus bezighoudt. Het festival biedt (speel)kansen aan studenten van circusopleidingen en nieuwe talenten.