The 7 Fingers


Bosch Dreams

Bosch Dreams neemt het publiek mee op een fabelachtige tijdreis tussen 1500 en 2016. Eigentijdse en historische karakters zoals Jim Morrison en Salvador Dali begeleiden de toeschouwers naar het universum van Bosch. In een circusvoorstelling waarin het gemaskerd theater, de komieken en de straatparades van 500 jaar geleden worden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, de acrobatische virtuositeit en theatrale intimiteit. Bosch Dreams betekent een lange stoet van merkwaardige figuren: vuurrode duiveltjes, wandelende vissen en wellustige jonkvrouwen. Deze liederlijke optocht komt tot leven in een surrealistische show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen.

De voorstelling tourt momenteel door Nederland en België om daarna in 2017 de wereld over te trekken. Bosch Dreams ontving maar liefst vier sterren van de Volkskrant én van Scènes.

Bosch Dreams maakt deel uit van Circus Jeroen Bosch, een initiatief van Festival Circolo in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500. Bosch Dreams wordt geproduceerd door Theatre Republique Kopenhagen in Denemarken.

Theatre République / the 7 Fingers

Theatre République

Les 7 Doigts (ook wel the 7 Fingers genoemd) is een vooraanstaand Canadees gezelschap dat ontstond uit een collectief van artiesten met een gelijkgestemde visie over samenwerken en solidariteit. Hun gemeenschappelijke prioriteit is creëren. Waarbij alles wat ze doen oorspronkelijk en innovatief is, verrast en ontroert. Ze ontwikkelen shows waarin de grandeur van de mens centraal staat en waarbij het publiek zich makkelijk kan identificeren met de artiesten. Door het samenbrengen van de disciplines dans, muziek, theater, circus, video, elektronische apparatuur en visuele aspecten, geeft les 7 Doigts een geheel nieuw perspectief aan het leven van alledag. Het bijzondere is vaak verborgen in het gewone.

Vooruitkijken

Bekijk alvast de trailer of download hieronder de brochure.

Inleiding door Bosch-expert

De magische voorstelling Bosch Dreams draait om de verbeeldingskracht van Jheronimus Bosch (rond 1450-1516). Zijn wereldberoemde kunstwerken, zoals de Hooiwagen, de Keisnijding en de Tuin der Lusten spelen een centrale rol in deze voorstelling. Hoe meer je weet over deze fantastische schilder hoe meer je geniet van Bosch Dreams. Bosch-expert Thomas Vriens verzorgt voorafgaande aan de voorstelling een inleiding waarin je ontdekt hoe alles een betekenis heeft en niets is wat het lijk. Bijvoorbeeld waarom een uil allesbehalve wijs is, de hel leuker is dan de hemel en waarom Pieter Col zijn leven wilde geven voor een schilderij.

Thomas Vriens neemt zijn publiek mee in het leven en werk van één van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Op een verrassende manier, vol humor en verbeeldingskracht zal duidelijk worden waarom met name het drieluik de ‘Tuin der Lusten’ al 500 jaar onze fantasie prikkelt. Deze inleiding is door theaters te boeken voorafgaand aan de voorstelling Bosch Dreams van The 7 Fingers. Tijdens Festival Circolo kan bij groepsbezoeken voorafgaand aan de voorstelling Sous la Toile de Jheronimus deze inleiding eveneens gereserveerd worden.

De inleiding duurt 45 minuten, de kosten zijn € 250,00 (ex BTW en eventuele reiskosten).

Info:

Thomas Vriens
Voor theaters: Jasmijn Fermé 
Voor Festival Circolo: Frida Rouppe van der Voort

Contactgegevens

image by WebDog

Een REPUBLIQUE productie gecoproduceerd met the 7 Fingers, geiniteerd door Festival Circolo en gesteund door de Jheronimus Bosch 500 Stichting.
Idee & Concept: Samuel Tétreault
Directie: Samuel Tétreault & Martin Tilinius
Video concept en animatiie van originele Jheronimus Bosch schilderijen: Ange Potier
Kostuums, Maskers en Design: Ange Potier
Tournee planning: Van Baasbank & Vos, kas@baasbank-vos.nl

Tourneelijst & tickets

Gespeeld:

24 sep 2016, Waalwijk

Theater De Leest (uitverkocht)

25 sep 2016, Den Bosch
Theater De Leest (uitverkocht - première)

28 sep 2016, Eindhoven
Parktheater Eindhoven

29 sep 2016, Heist op den Berg [Belgie]
CC Zwaneberg

30 sep 2016, Zaandam
Zaantheater

01 okt 2016, Dordrecht
Schouwburg Kunstmin

02 okt 2016, Genk [Belgie]
C-mine cultuurcentrum

04 okt 2016, Brugge [Belgie]
Cultuurcentrum Brugge

5 okt 2016, Veghel
Theater De Blauwe Kei

07 okt 2016, Groningen
Stadsschouwburg Groningen

08 okt 2016, Gouda
De Goudse Schouwburg

09 okt 2016, Utrecht
Stadsschouwburg Utrecht

11 okt 2016, Heerlen
Parkstad Limburg Theaters

13 okt 2016, Delft
Theater de Veste

14 okt 2016, Drachten
Schouwburg De Lawei

15 okt 2016, Hengelo
Rabotheater Hengelo

18 okt 2016, Rotterdam
Rotterdamse Schouwburg

19 okt 2016, Tiel
Schouwburg Agnietenhof

20 okt 2016, Amsterdam
De Meervaart                         

21 okt 2016, Alkmaar
TAQA Theater de Vest

26 okt 2016, Den Haag
Zuiderstrandtheater

28 okt 2016, Arnhem
Stadstheater Arnhem

29 okt 2016, Aalst [België]
Cultuurcentrum 'De Werf'

03 nov 2016, Amersfoort
Flint theater                                  

04 nov 2016, Tilburg
Schouwburg Theaters Tilburg